לפני שניגשים אל בית המשפט, רצוי לפנות לעורך דין המתמחה בדיני לשון הרע, כדי לקבל ייעוץ והכוונה מקצועיים, וחוות דעת אובייקטיבית לעניין הפגיעה, וכדי לברר האם אכן מדובר בהוצאת לשון הרע. עורך דין מנוסה וטוב יוכל להעריך האם חלה פגיעה ממשית ומה הסיכויים המשפטיים של התביעה.
רוצה לפנות אל עורך דין לשון הרע?
באתר שלנו ניתן ליצור קשר עם עורכי דין העוסקים בדיני לשון הרע. באפשרותך להשאיר פרטים בקישור הבא או ליצור קשר טלפוני. נציגי האתר יחזרו אליך תוך זמן קצר ויפנו אותך אל רשימה של משרדים העוסקים בתחום.
השירות ניתן בין היתר בערים הבאות: תל אביב, רמת גן, ראשון לציון, רחובות, נס ציונה, גבעתיים, חולון, בת ים, הרצליה רמת השרון, כפר סבא, רעננה, חיפה והקריות, עכו, נהריה, עפולה, חדרה, נתניה, אשדוד, אשקלון, באר שבע, אילת, דימונה, שדרות, ועוד.
במקרים רבים בתי המשפט פוסקים פיצויים נמוכים ואף דוחים על הסף את התביעה, לכן רצוי להתכונן היטב לפני הגשת התביעה, לברר מהי משמעות חוק איסור לשון הרע ומהן ההגנות העומדות למפרסם, ואף להצטייד בראיות טובות ומשמעותיות, אשר יוכיחו את הוצאת לשון הרע בכוונה תחילה. עורך דין בעל רקע בייצוג משפטי בתביעות לשון הרע יוכל לסייע לתובע או לנתבע להגדיל את סיכויי ההצלחה במשפט ולעזור לו לזכות בסכום פיצויים גבוה אשר הולם את נסיבות המקרה או לבטל את התביעה במידה ומדובר בנתבע.
מדוע חשוב לבדוק מהי הגדרת לשון הרע על פי החוק לפני פנייה לעו"ד?
כאשר פונים לעורך דין המתמחה בדיני לשון הרע, בשלב ראשון נבחן האם הדברים עונים על הגדרת לשון הרע. טרם פונים לעורך דין, ניתן לברר כיצד מוגדר לשון הרע בחוק.
בשנת 1965 נחקק בישראל חוק איסור לשון הרע, ומאז נוספו עוד מספר תיקונים כדי להתאים את הוראות החוק לתפיסות החברתיות והפוליטיות המשתנות. החוק מאזן בין חופש הביטוי והעיתונות לבין הזכות לכבוד ולשמו הטוב של האדם.
החוק מגדיר מהי לשון הרע ואוסר להשתמש בה. אולם החוק מאפשר במקרים מסוימים לפרסם אמירות וביטויים העשויים להיחשב כלשון הרע. על פי הגדרת החוק, לשון הרע היא כל דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם בעיני הבריות או להפוך אותו למטרה לשנאה, לבוז או ללעג, או לבזות אדם בשל מעשיו, התנהגותו או תכונות המיוחסות לו, או לפגוע במקור פרנסתו, או לבזותו בשל גזע, מוצא, דת, מקום מגורים, מין או נטייה מינית.
מה נחשב לפרסום לשון הרע?
בשלב הבא בוחן עורך הדין האם הפרסום מהווה לשון הרע. פרסום נחשב להעברת מסר לאדם אחד לפחות פרט לאדם הנפגע. פרסום לשון הרע יכול להיעשות בעל פה או בכתב, בצליל או בתמונה, או בכל אמצעי אחר, כולל: פרסום כתבה בעיתון, ראיון בטלוויזיה, תכתובת בוואטס אפ ופרסום באינטרנט לרבות ברשתות חברתיות, בבלוגים ובפורומים שונים, בטוקבקים וכדומה.
פרסום לשון הרע יכול להוות עוולה אזרחית ואף יכול להתגבש לכדי עבירה פלילית שהעונש בגינה הוא עד שנת מאסר בפועל. עם זאת, ישנם פרסומים שלמרות היותם עונים על הגדרת לשון הרע נחשבים למותרים ולגיטימיים.
עורך הדין המייצג נתבע בתביעת לשון הרע, יכול לטעון כי עומדות לזכות המפרסם ההגנות מפני הוצאת לשון הרע, כמו הגנת אמת בפרסום, עניין ציבורי והגנת תום הלב, מנויות בסעיפים 16-13 בחוק. פרסומים של חברי כנסת, חברי ממשלה או מבקר המדינה נחשבים בדרך כלל לפרסומים מותרים.
כדי לקבוע אם פרסום כלשהו מבזה, משפיל או פוגע באופן המקים עילת תביעה, על בית המשפט לבחון את משמעות המסר במבחן אובייקטיבי, כלומר, לברר אם האדם הסביר היה רואה אותו כך. למשל, האם הפוסט שפורסם בפייסבוק, נחשב למשפיל או מבזה בעיני הקורא האובייקטיבי ולא בעיני האדם שאליו מיוחסים הדברים, לכן אין חשיבות לכוונתו של המפרסם לפגוע, או לשאלה האם המתלונן אכן נפגע מהפרסום, אלא כיצד אדם שלא מעורב במקרה תופס את הדברים.